Boeken

Hoe haal je het beste uit je mensen?

Hoe kom je tot de beste ideeën voor veranderingen?

Hoe verhoog je met gemak de medewerkerstevredenheid?

Hoe verhoog je met gemak de medewerkersbetrokkenheid?

Hoe haal je de kennis en informatie uit je organisatie die je nodig hebt?

Hoe zorg je voor een breder draagvlak voor vernieuwingen en veranderingen in je organisatie?

Iedereen wil verbeteren en veranderen, maar niemand wil verbeterd en veranderd worden. De oplossing is eenvoudig: debatteer!

Gijs Weenink heeft de afgelopen 27 jaar, in 2.000 organisaties, 2.500 Lagerhuisdebatten mogen leiden en daardoor diep en duidelijk inzicht gekregen in wat organisaties en medewerkers nodig hebben. En nog belangrijker: hoe je dat eenvoudig kunt organiseren.

Durf te kiezen door Gijs Weenink

Prioriteit in de boardroom

In het boek Durf te Kiezen laat Gijs zien dat we in Nederland een sluimerende leiderschapscrisis hebben en dat medewerkers smeken om visie en richting. De directie en het MT durven vaak geen duidelijke positie in te nemen en ploeteren al polderend verder. Ondertussen raken de medewerkers gefrustreerd en ongemotiveerd.

Wat is er nu eenvoudiger dan dat de directie of het MT samen met de medewerkers bepaalt wat nodig is en welke richting de organisatie uit moet? Grote leiders van succesvolle bedrijven als Jack Welch en Richard Branson doen niet anders.

Wat op de werkvloer leeft moet topprioriteit zijn in de boardroom. Want alle kennis en alle oplossingen zijn in voldoende mate aanwezig in de organisatie. De kunst is om die kennis en oplossingen naar boven te halen, transparant te maken en daarna te toetsen en te testen.

Samen met de medewerkers kom je tot de beste besluiten, het grootste draagvlak en veel motivatie tot verandering.

Over de auteur

Auteur Gijs Weenink

Gijs Weenink is directeur van De DebatAcademie. Hij helpt organi­saties met het maken van keuzes en begeleidt hiervoor al meer dan 25 jaar lagerhuis­debatten in binnen- en buitenland.

Hij trainde meer dan 25.000 mensen in communicatie­vaardigheden en leidde meer dan 2.500 debatten met 250.000 mensen in heel Europa.

Bestel het boek

Managementboek logo

Het boek is te vinden in de meeste boekwinkels, maar is ook direct te bestellen bij Managementboek.nl:

Durf te kiezen | Managementboek.nl

Interview AD Werkt

Algemeen Dagblad
Ik geloof er heilig in dat we in een debat van een dag het werk kunnen doen waar een consultant een jaar voor nodig heeft."

Lees het hele interview in Algemeen Dagblad Werkt

Interview BNR Nieuwsradio

Business News Radio

Op 27 mei 2018 werd Gijs Weenink geïnterviewd op BNR Nieuwsradio in het programma Werkverkenners met Rens de jong. Zodra het interview wordt gepubliceerd, zullen we het ook hier plaatsen.

Recensies

Het boek leest eenvoudig en plezierig, en weet zo de krachtige inhoud zeer overtuigend over te brengen - de essentie van een goed debat."

(E. Rietveld op Managementboek.nl)

Interview De Ondernemer

De Ondernemer
Overal wordt vergaderd. En met welk doel? Om ‘alle neuzen dezelfde kant op te krijgen’. Maar het is onmogelijk dat iedereen hetzelfde vindt. Je moet juist blij zijn met de criticasters."

Lees het hele interview door De Ondernemer